Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Een kenmerk bij hyperventilatie: tintelingen

Éen van de kenmerken die men ervaart tijdens een aanval van hyperventilatie, zijn tintelingen in handen en voeten. In extreme gevallen kunnen deze tintelingen zelfs uitdeinen over meerdere plaatsen in het lichaam. Het kan ook soms gebeuren dat deze tintelingen overgaan naar een vorm van gevoelloosheid. Men kan dit best vergelijken met de gevoelloosheid die er is aan een litteken. 

Deze tintelingen zijn een normaal gegeven tijdens een aanval van hyperventilatie en gaan ook weer over als de aanval voorbij is. Ook al is dit teken een normale zaak, toch is het behoorlijk lastig om deze tintelingen te ervaren. Deze tintelingen worden veroorzaakt door het zenuwstelsel. Tijdens een aanval van hyperventilatie gaat ons hart wild tekeer, zodat het zenuwstelsel voor een reeks tekenen zorgt. Deze tekenen zijn dus tintelingen, maar ook het gevoel van duizeligheid en een gevoel van lichtheid in het hoofd zijn tekenen die aan het zenuwstelsel gelinkt worden.

 

Andere tekenen naast tintelingen bij hyperventilatie 

Tintelingen in handen, voeten en aangezicht zijn één teken van een aanval van hyperventilatie. Naast deze tekenen kent een aanval van hyperventilatie nog een hele waslijst aan kenmerken. Op algemeen vlak kan men stellen dat men een opgeblazen gevoel krijgt in de buik. Dit ontstaat door het hevig ademen. Winderig zijn en veel boeren laten zijn hiervan het gevolg. 

Ter hoogte van de luchtwegen ontstaat kortademigheid. Tijdens een aanval van hyperventilatie lijkt het wel alsof men aan het stikken is. Ook een droge mond ervaart men en een beklemmend gevoel op de borstkas.

Op psychologisch vlak, zorgt een aanval van hyperventilatie voor spanning. Heel vaak ontstaat een aanval van hyperventilatie door bepaalde angsten. Maar een aanval van hyperventilatie is op zich zo beangstigend dat men net door de schrik voor zo’n aanval opnieuw een aanval krijgt. En dan zit men al gauw in een negatieve spiraal. Na een aanval van hyperventilatie voelt men zich ook vaak heel moe en futloos. Het lijkt eventjes alsof men niet meer tot deze wereld behoort.

 

Wat ondernemen tegen tintelingen bij hyperventilatie?

Tintelingen en alle andere tekenen die zich voordoen kan men vermijden door de aanval van hyperventilatie te vermijden. Voelt men een aanval opkomen, dan is het zeer verstandig om zich op iets totaal anders te focussen. Begin een versje op te zeggen; begin te neuriën of ga je op een boek concentreren. De kans is groot dat de aanval dan wordt afgeblokt. Om de echte oorzaak van de hyperventilatie te kennen, moet men in zijn eigen leven gaan grasduinen. Heel waarschijnlijk ligt één of andere negatieve emotie (angst, verdriet, woede,…) aan de basis van zo’n aanval.