Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventilatie wordt vaak beschouwd als een probleem met het hart. Ten onrechte, want de oorzaak van hyperventilatie heeft niets met het hart te maken. Klachten aan het hart kunnen wel voorkomen tijdens een aanval van hyperventilatie. Toch hoeven deze klachten niet meteen zorgen te baren, aangezien een aanval van hyperventilatie niet gevaarlijk is.

Hyperventilatie ontstaat door een foutieve manier van ademen. De balans tussen koolzuurgas en zuurstof geraakt uit evenwicht, en het lichaam reageert hierop door te beginnen hyperventileren. In principe past onze ademhaling zich aan de omstandigheden aan. Verkeren we in rust, dan moet er niet veel zuurstof getransporteerd worden en dan ademen we rustig. Wordt er echter een zware fysieke inspanning geleverd, dan is er wel veel zuurstof nodig en daarom gaan we dan vlugger ademen. Als we echter te diep en te snel beginnen te ademen zonder dat daar redenen toe zijn, dan loopt het fout in de balans tussen zuurstof en koolzuurgas. Een aanval van hyperventilatie kan dan het gevolg zijn. De redenen waarom we fout beginnen te ademen zijn doorgaans psychische redenen zoals oververmoeidheid, stress of onverwerkte emoties.

 

Hartklachten en andere klachten bij hyperventilatie

Een aanval van hyperventilatie brengt een hele reeks klachten mee, onder andere aan het hart. Deze klachten situeren zich op vier gebieden:

1. Algemene klachten. Men is vermoeid, prikkelbaar en slapeloos. Vaak voelt men trillingen op de huid.

2. Psychische klachten. Deze uiten zich vooral in het spijsverteringsstelsel. Men voelt zich angstig en onrustig, depressief. Vaak winden laten, misselijk zijn en problemen met de concentratie zijn ook typisch bij iemand die last heeft van hyperventilatie.

3. Klachten ter hoogte van de luchtwegen. Men heeft een beklemmend gevoel op de borst, hoofdpijn, met moet vaak geeuwen, kuchen of zuchten. Ook een wazig zicht is typerend voor mensen met hyperventilatie.

4. Klachten aan het hart. Deze klachten houden vooral hartkloppingen in, overslaan van het hart, pijn op de borst en koude en klamme handen.

Vooral de klachten aan het hart doen een aanval van (acute) hyperventilatie nogal eens verwarren met een hartaanval. Niet zelden komen mensen met een aanval van hyperventilatie in de spoedopname terecht, zonder dat er echt iets ernstigs aan de hand is.

 

Aanvallen van hyperventilatie en klachten aan het hart voorkomen

Ook al is een aanval van hyperventilatie en de klachten die men aan het hart heeft ongevaarlijk, toch zullen mensen die vaak geconfronteerd worden met hyperventilatie dergelijke aanvallen willen vermijden. Medicijnen bestaan hier niet voor. De onderliggende oorzaak aanpakken (stress, emoties,…) is essentieel om de aanvallen van hyperventilatie te beperken.