Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventilatie: een gigantische klachtenlijst

Er zijn twee vormen van hyperventilatie, maar beide vormen hebben omzeggens dezelfde klachtenlijst. 

Er is enerzijds de meest gekende vorm van hyperventilatie die men de acute vorm noemt. Nochtans komt dit minder voor dan de tweede vorm, zijnde de chronische vorm van hyperventilatie.

Hyperventilatie ontstaat door een probleem met de ademhaling. Eigenlijk is hyperventilatie geen ziekte op zich, maar een symptoom. Het is een waarschuwing van ons lichaam dat wij niet op de juiste manier aan het ademen zijn. Deze foute manier van ademen wordt doorgaans veroorzaakt door stress, angst of een emotionele toestand. 

Bij het ademen zijn er twee fasen: via het inademen nemen we zuurstof op en via het uitademen stoten we koolzuurgas af. Normaal gezien is de balans tussen deze twee gassen in evenwicht. Als deze balans uit evenwicht geraakt, dan kan een aanval van hyperventilatie ontstaan. De lijst met klachten die gepaard gaan met een aanval van hyperventilatie zijn eindeloos lang. Er zijn klachten die zowat alle patiënten ondervinden, er zijn klachten die soms bij de ene patiënt en soms bij de andere patiënt kunnen voorkomen.

 

De klachtenlijst bij een acute aanval van hyperventilatie

Een acute aanval van hyperventilatie vertoont een klachtenlijst die niet min is. De tekenen bij zo’n aanval zijn zo hevig dat men doorgaans veel schrik heeft. Dit komt ook omdat de tekenen zeer nauw verwant zijn met de tekenen van een hartaanval. Nochtans is een aanval van hyperventilatie zeer onschuldig. Voor de persoon echter die het meemaakt is het een ware lijdensweg die gekenmerkt wordt door angst en paniek. De lijst met klachten die men ervaart tijdens een acute aanval van hyperventilatie is:

- het hart slaat op hol, - men trekt wit weg,

- men voelt zich duizelig,

- er heerst een druk op de borstkas,

- er is een benauwd gevoel,
 
- men heeft het gevoel dat men onvoldoende kan ademen,
 
- er ontstaan tintelingen in de handen en de voeten.
 

Iemand die een acute aanval van hyperventilatie doormaakt, is daarna doorgaans volledig van de plank. Een gigantische vermoeidheid maakt zich dan van de persoon meester. 

 

De klachtenlijst bij chronische hyperventilatie

Chronische hyperventilatie vertoont eigenlijk min of meer dezelfde klachtenlijst als acute aanvallen van hyperventilatie, maar dan in veel minder erge mate. Juist omwille van het feit dat de klachten veel minder duidelijk aanwezig zijn, duurt het soms lang alvorens men chronische hyperventilatie kan vaststellen. De patiënt voelt wel dat er iets fout is, maar de fouten die er zijn, zijn omzeggens niet te lokaliseren. Wat frequent voorkomt bij mensen met chronische hyperventilatie is:

- men voelt zich algemeen niet in orde,
- men is vermoeid,
- men heeft weinig energie,
- het slapen lukt moeilijk,
- hoofdpijn,
- veelvuldig zuchten of geeuwen,
- vaak winden laten,
- men kan zich moeilijk concentreren.
 

Al deze klachten zijn weliswaar aanwezig, maar niet overduidelijk. Hierdoor blijven patiënten vaak veel te lang bij een specialist die hen voor één van de klachten probeert te behandelen. Dit is echter steeds zonder succes, aangezien het probleem ligt bij de chronische hyperventilatie. Iemand die voor één van de klachten uit de lijst behandeld wordt zonder resultaat, zou eigenlijk meteen moeten denken aan chronische hyperventilatie.