Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat is hyperventileren? 

Wat hyperventileren precies is, kan niet zomaar in één woord uitgelegd worden. Men kan het adembenemend noemen, omdat het zowat alles met de ademhaling te maken heeft. 

Hyperventilatie ontstaat door een verkeerde manier van ademen. Om dit te begrijpen, moet men natuurlijk weten hoe de ademhaling juist verloopt. Bij het ademen nemen we zuurstof op tijdens het inademen en stoten we koolzuurgas af bij het uitademen. De zuurstof die na het inademen wordt opgenomen, komt in de longen terecht. Hier wordt de zuurstof opgepikt door het bloed. Dit stroomt doorheen ons ganse lichaam en brengt de zuurstof naar spieren en organen die zuurstof nodig hebben. Als zuurstof wordt afgegeven, krijgt het bloed meteen ook de afval mee van zuurstof die eerder werd opgenomen. Dit noemen we koolzuurgas, en dit verdwijnt uit ons lichaam door het uitademen. 

Als alles normaal verloopt is de balans tussen de beide gassen in evenwicht aanwezig in het bloed. Leveren we een fysieke inspanning, dan moet de aan- en afvoer sneller gebeuren en daarom gaat ons hart sneller kloppen en ademen we sneller en dieper. In rusttoestand is er minder noodzaak aan deze gassen en ademen we rustiger.

 

Wat is er dan aan de hand tijdens het hyperventileren?

Wat is er nu fout met de ademhaling zodat men begint te hyperventileren? Als men onnodig te snel en/of te diep gaat ademen, dan kan men beginnen hyperventileren. Je kan je natuurlijk afvragen hoe iemand het in zijn hoofd haalt om foutief te gaan ademen. Dit kan vrij logisch gebeuren, en is meestal het gevolg van een onaangename ervaring. Je kan bij jezelf vaststellen dat je foutief begint te ademen als je in een vervelende en/of stresserende situatie zit. Stel dat je haastig bent en je staat in een lange rij aan de kassa van de supermarkt. De kassierster jaagt zich zeker niet op, slaat een babbeltje met een collega, een klant betaalt de rekening met koperen muntjes zodat het tellen immens lang duurt, een andere klant betaalt met een kaart die geweigerd wordt en nog iemand anders vergat zijn fruit te wegen. Alles loopt dus fout en je ziet de tijd angstig wegtikken. Je moet er dan eens op letten hoe je gaat ademen. Je ademt diep in, zucht, ademt weer diep in, en de ademhaling verloopt veel vlugger dan nodig. Dit kan een aanzet zijn tot hyperventilatie, aangezien je te snel en/of te diep ademt zonder dat je lichaam fysieke inspanningen levert.

 

Wat is de oorzaak van hyperventileren?

Wat de reden is waarom iemand gaat hyperventileren, is dus duidelijk alles wat met stress te maken heeft. Ook negatieve en onverwerkte emoties kunnen aan de basis van een aanval liggen. Vermoeidheid, verdriet, angst, frustraties, ontgoochelingen, woede, zijn allemaal emoties die er kunnen voor zorgen dat men gaat hyperventileren.

Op zich is dat hyperventileren ongevaarlijk. Het is gewoon een teken van ons lichaam dat we iets fout aan het doen zijn. De uiteindelijke negatieve emoties zijn minder ongevaarlijk, aangezien deze voor schade aan de gezondheid kunnen zorgen als deze niet worden behandeld.