Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventileren kan voorkomen worden

Wie geregeld last heeft van hyperventileren, zal maar al te graag deze aanvallen willen voorkomen. Een aanval van hyperventilatie is dermate beangstigend dat men dit liefst geen tweede keer meemaakt. En net die houding kan er voor zorgen dat een nieuwe aanval ontstaat. 

Hyperventilatie wordt vaak door angst uitgelokt. Als men van nature uit al angstig is en men heeft een aanval van hyperventilatie meegemaakt, dan zal men schrik krijgen dat dergelijke aanval zich opnieuw voordoet. Het gevolg is dat de kans voor een nieuwe aanval enorm toeneemt.

Om die reden is het goed dat mensen die vaak last hebben van hyperventilatie zaken doen waarbij zij een aanval proberen af te blokken. Dit alleen is echter niet voldoende. Het is belangrijk dat men ook nagaat hoe de aanvallen uitgelokt worden. Door de echte oorzaak van de hyperventilatie aan te pakken, hoeft men zich geen zorgen meer te maken over het voorkomen van de hyperventilatie.

 

Middeltjes om hyperventileren te voorkomen

Als je een aanval van hyperventileren voelt opkomen, dan kan je dit voorkomen met een aantal vrij eenvoudige middeltjes. 

Zo kan u in de eerste plaats proberen om u op iets anders te concentreren dan datgene waar u tot nu toe mee bezig was. Dit kan door bijvoorbeeld eventjes te stappen, een tekstje beginnen opzeggen, een liedje beginnen zingen,… Op die manier zal uw aandacht weggaan van de opkomende hyperventilatie en is de kans groot dat deze afgeblokt wordt.

Verder kan u een aanval voorkomen door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen. Iemand die vaak hyperventileert zal vermoedelijk hoofdzakelijk via de borst ademen. Het is veel beter om te ademen via de buik. Ademhalingsoefeningen via de buik zijn mogelijk door bijvoorbeeld op de rug te gaan liggen met de handen op de buik. Tijdens het ademen moeten uw handen uw buik voelen bewegen. 

Verder is het goed om zoveel mogelijk te leren over hyperventilatie. Op die manier weet u dat hyperventilatie op zich ongevaarlijk is. Hierdoor zal u minder in paniek geraken, en kalm blijven is het allerbeste wat je kan doen om hyperventileren te voorkomen. 

 

Medicatie om hyperventileren te voorkomen

Er bestaat geen medicatie waarmee men hyperventileren kan voorkomen. Toch schrijven artsen soms antidepressiva voor aan mensen die regelmatig last hebben van hyperventilatie. Ook kalmeringspillen behoren tot de medicatie die soms wordt voorgeschreven.

Deze medicijnen hebben 1 voordeel maar 3 nadelen. Het voordeel is dat zij inderdaad de hyperventilatie kunnen doen stoppen. De nadelen zijn echter dat deze medicijnen zonder meer bijwerkingen hebben, verslavend zijn en vooral dat zij slechts tijdelijk werken. De medicatie onderdrukt de negatieve gevoelens die hyperventilatie veroorzaken, maar nemen ze niet weg. Bijgevolg zal de hyperventilatie opnieuw de kop opsteken als men stopt met deze te nemen.