Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Symptomen van hyperventilatie of tekenen van hyperventilatie ?

Aangezien hyperventilatie geen ziekte of een aandoening is, is het niet echt juist om over symptomen te spreken. Hyperventilatie op zich is eigenlijk een symptoom. Het is een teken dat wij verkeerd aan het ademen zijn en dat ons lichaam teveel onder stress of negatieve emoties staat.

Bij hyperventilatie is het dus beter om van tekenen te spreken. Het zijn kenmerken die optreden als iemand een aanval krijgt van hyperventilatie. Het kan zowel om chronische hyperventilatie gaan als om een acute aanval van hyperventilatie. Bij een acute aanval van hyperventilatie zijn de tekenen veel duidelijker aanwezig dan bij iemand die last heeft van chronische hyperventilatie. Om die reden wordt chronische hyperventilatie vaak pas na maanden of zelfs jaren vastgesteld.

 

Symptomen of tekenen van een acute aanval van hyperventilatie 

Als iemand een acute aanval heeft van hyperventilatie, dan komen daar altijd zeer hevige en beangstigende symptomen aan te pas. Deze zijn doorgaans zo hevig dat een acute aanval van hyperventilatie, zeker als het de eerste maal is, voor behoorlijk wat paniek kan zorgen. Niet zelden komt iemand op de spoed terecht met hyperventilatie terwijl men dacht dat het om een hartaanval ging. 

Bij een acute aanval van hyperventilatie merkt men de volgende tekenen:

- Een beklemmend gevoel op de borstkas.
- Men heeft het gevoel dat men aan het stikken is.
- Hartkloppingen.
- Men voelt klam aan.
 
Dit zijn de tekenen die het meest duidelijk aanwezig zijn en die ook het meest beangstigend werken. Daarnaast komen nog tekenen die men soms niet eens merkt, omwille van de hevigheid van de eerste groep symptomen.
 
- Een droge mond.
- Duizelig zijn.
- Slap op de benen staan.
 
Na de aanval is men meestal heel erg vermoeid en voelt men zich lusteloos. Ook kan het gebeuren dat men vaak moet gaan plassen, veel geeuwen, zuchten of kuchen. Er wordt ook vastgesteld dat het zicht bij en na een aanval van hyperventilatie wazig is.
 
 

Hoe omgaan met de symptomen van een acute aanval van hyperventilatie?

Ook al zijn de symptomen van een acute aanval van hyperventilatie heel hevig, toch kan men er gerust in zijn dat deze aanval op zich niet gevaarlijk is. Het is dan ook goed om een patiënt met hyperventilatie gerust te stellen. Als dit lukt, dan is de aanval al voor de helft overwonnen. Verder is het nodig dat de patiënt rustiger gaat ademen. Probeer mee met de hyperventilant ritmisch te ademen: drie tellen langzaam inademen door de neus en zes tellen langzaam uitademen. Men zal merken dat na een minimum van tijd de ademhaling zich zal herstellen en de aanval zal overgaan. Lukt dit niet, dan is er nog altijd de truc met de plastic zak, waarbij men de persoon laat in- en uitademen in een zak om zo de balans tussen zuurstof en koolzuurgas te herstellen.