Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hyperventilatie: meerdere oorzaken

Over de oorzaken van hyperventilatie is al heel wat geschreven. Men kan stellen dat de uiteindelijke oorzaak op twee vlakken ligt. Er is enerzijds een psychische oorzaak en anderzijds een niet-psychische. Als niet psychische oorzaak zijn er verschillende aandoeningen die als neveneffect hyperventilatie kunnen hebben.

Zo is er astma die voor hyperventilatie kan zorgen. Ook een longontsteking of bloedarmoede kan zorgen voor hyperventilatie. Iemand die hoge koorts heeft, langdurig moet spreken, zich op extreme hoogte bevindt of last heeft van suikerziekte is vatbaarder voor hyperventilatie. Suikerziekte, een aandoening aan de lever of de nieren, virale infecties of hartklachten kunnen net zo goed een aanval van hyperventilatie uitlokken.

 

Hyperventilatie: doorgaans psychische oorzaken

Ook al zijn er een ganse reeks niet-psychische oorzaken voor een aanval van hyperventilatie, toch kan men stellen dat de diepere grond van hyperventilatie psychologisch is. Voornamelijk stress en oververmoeidheid worden vaak als zeer aanwijsbare oorzaken van hyperventilatie aangeduid. 

Meestal gaat een eerste aanval van hyperventilatie gepaard met een periode van langdurig blootstaan aan stress, angst, frustratie, woede, verdriet. Deze negatieve gevoelens zorgen er voor dat er bij de patiënt een soort reactie ontstaat van willen vluchten uit deze negatieve situaties. Een lichaam dat wilt vluchten bereidt zich voor door diep te ademen. In de jungle is dat een overlevingsinstinct. Door diep in te ademen geraken je batterijen opgeladen en kan je effectief uit een gevarensituatie ontsnappen. In onze moderne maatschappij is de ontsnapping echter uitgesloten. Ons lichaam voelt zich bedreigd (verlies van de job, concurrentie in de relatie, schrik voor hervormingen,…). Het maakt zich klaar om te vluchten… maar dat vluchten is er net teveel aan. Aangezien er geen vlucht mogelijk is, begint het lichaam dan te hyperventileren. Uiteindelijk is een aanval van hyperventilatie niets meer dan een signaal van ons lichaam dat we het rustiger aan moeten doen en dat we ons moeten bezinnen over de manier waarop we bezig zijn.

 

Oorzaken van hyperventilatie: perfectionisme

Eén van de voornaamste oorzaken van hyperventilatie is het feit dat mensen een vorm van perfectionisme nastreven. Omwille van dit perfectionistische gevoel legt men voor zichzelf de lat (te) hoog. Na verloop van tijd geeft dit dergelijke spanningsgraad waarop het lichaam reageert. Het lichaam wilt ons bewust maken van het feit dat we de boog te hard aanspannen. Dit doet het met een aanval van hyperventilatie. In feite moet een aanval van hyperventilatie zo geïnterpreteerd worden: een waarschuwing van ons lichaam, een teken geven dat we aan roofbouw doen.