Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Vormen van hyperventilatie: chronisch en acuut

Hyperventilatie kan zowel chronisch als acuut voorkomen. De acute vorm van hyperventilatie is het meest gekend, maar komt toch minder voor dan de chronische vorm. Men kent deze vorm beter omdat de symptomen van een acute aanval veel heviger en meer beangstigend zijn. 

Of het nu om acute of chronische hyperventilatie gaat, feit is dat hyperventilatie ontstaat door een verkeerde manier van ademen. Bij een acute vorm zal plots, door één of andere emotionele gebeurtenis, de balans tussen zuurstof en koolzuurgas in het bloed uit evenwicht geraken. De symptomen bij een aanval van acute hyperventilatie zijn dat men heel snel en diep ademt. Men heeft het gevoel dat men gaat stikken. Hierdoor wordt men duizelig en misselijk en ontstaan er tintelingen rond de lippen. Wat zeker heel erg opvalt, is het beklemmend gevoel op de borstkas. Sommige patiënten omschrijven het als “het lijkt dat er een olifant op je borstkas gaat staan”. Verder heeft men ook hartkloppingen, en soms kan het gebeuren dat iemand door de aanval gaat flauw vallen.

 

Wanneer spreekt men van chronische hyperventilatie?

Chronische hyperventilatie of latente hyperventilatie komt veel vaker voor dan acute hyperventilatie. Toch kent men deze vorm minder, omdat de klachten veel minder duidelijk aanwezig zijn dan bij acute hyperventilatie. Vaak is het zelfs zo dat men niet eens beseft dat er klachten zijn. Het resultaat is dan dat men wel voelt dat er iets mis gaat, maar het is niet precies te definiëren. Vaak lopen patiënten een hele reeks artsen en therapeuten af vooraleer men de diagnose chronische hyperventilatie stelt. Hierdoor ontstaat dan al gauw onbegrip bij de omgeving, en zelfs bij de medici. 

De aanleiding waarom iemand chronische hyperventilatie heeft, kan van ontelbare factoren afhangen: gevoelige luchtwegen, strakke kledij dragen, voortdurend de buik intrekken, een gestresseerd leven, roken. Nochtans is het van belang om te weten waar de chronische hyperventilatie vandaan komt als men er iets wilt tegen doen. Daarom moet men zich als patiënt afvragen: wat heb ik meegemaakt waarna ik ben beginnen hyperventileren. Niet altijd moet men hier op zoek gaan naar dramatische toestanden. Ook leuke gebeurtenissen die men niet emotioneel kan plaatsen, kunnen aan de basis liggen van chronische hyperventilatie. Als men het vermoeden heeft dat men lijdt aan chronische hyperventilatie, dan is het sowieso aangewezen om ademhalingsoefeningen te doen. Er zijn heel wat therapeuten die u daarin kunnen bijstaan.

 

Bij welke symptomen moet ik denken aan chronische hyperventilatie?

Er zijn een reeks symptomen die net meteen tot een verklaarbare aandoening kunnen leiden, maar die u er toch moeten van bewust zijn dat u wel eens last zou kunnen hebben van chronische hyperventilatie. Voel je je regelmatig duizelig, heb je een ijl gevoel in je hoofd, tintelende handen of voeten, soms hartkloppingen, een wazig zich, oorsuizingen, problemen met geheugen en concentratie; dan doe je er goed aan om chronische hyperventilatie met je arts te bespreken.