Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Hoe kan je hyperventilatie testen?

Als je wilt weten of je al dan niet last hebt van hyperventilatie kan je via een test heel wat meer te weten komen. Er bestaan enkele eenvoudige tests die men van thuis uit kan doen. Hierbij overloopt men een reeks vragen, en aan de hand van uw antwoorden kan er uitgemaakt worden of u al dan niet last hebt van hyperventilatie. 

Wilt u professioneel uitsluitsel, dan zal u een test moeten laten uitvoeren in een medisch centrum. 

Hyperventilatie is eigenlijk een signaal dat er iets mis loopt. Rechtstreeks is hyperventilatie te wijten aan een verkeerde ademhaling, maar onrechtstreeks is hyperventilatie (en die verkeerde ademhaling) veroorzaakt door dieper liggende problemen zoals stress, angst, spanningen,… De klachten bij een aanval van hyperventilatie kunnen heel hevig zijn (acute hyperventilatie), waarbij men het gevoel heeft dat men zonder lucht zit, dat er een beklemmend gevoel is op de borst en dat men hartkloppingen heeft. De tekenen kunnen ook minder hevig zijn (chronische hyperventilatie) waarbij men wel ervaart dat er iets niet pluis is, maar dit kan niet meteen gelokaliseerd worden. Vooral in dat geval is een test aangewezen.

 

Hoe wordt een hyperventilatie test uitgevoerd?

Tijdens een test om na te gaan of u al dan niet hyperventilatie hebt, moet u ontspannen in een stoel gaan zitten. Er wordt een mondstuk tussen de tanden gestoken en de neus wordt dicht geklemd. Dan moet u één minuut rustig ademen, waarbij u het tempo volgt zoals u het gewoon bent. Direct daarna moet u (doorgaans twee minuten) diep inademen en uitademen. Nu mag u uw eigen tempo niet meer volgen, maar de aanwezige verpleegkundige geeft aan aan welke snelheid u moet ademen. Daarna begint u weer drie minuten te ademen op uw eigen manier en uw eigen tempo. Dit is de eerste stap in het onderzoek, want als dit afgelopen is moet u nog enkele vragen beantwoorden die gaan over wat u tijdens de test ervaren hebt. 

 

Test voor hyperventilatie: hoe bereid ik me voor?

Als u een test wil laten afnemen om na te gaan of u lijdt aan hyperventilatie, moet u vooraf niet specifiek zaken gaan ondernemen. Het zou zinloos zijn dat u op voorhand gaat oefenen. Integendeel, als u de test op uw eentje thuis onderneemt, is er geen medisch personeel in de buurt als er iets fout begint te lopen.

Ook dient u niet noodzakelijk vermoeid, gespannen of net uitgerust te zijn. Het enige waar men moet voor zorgen, is dat op de dag van het onderzoek geen kalmerende producten worden genomen. 

Angst voor de test hoeft men ook niet te hebben. Het ziet er misschien beangstigend uit dat men een poos diep en snel zal moeten ademen (waardoor men kan vrezen dat hyperventilatie zal uitgelokt worden), maar anderzijds moet u weten dat u zich in een medisch centrum bevindt waar zonder meer een arts aanwezig is. Mochten er dus tijdens de test complicaties optreden, dan kan u onmiddellijk geholpen worden. Het weze gezegd dat complicaties tijdens een test voor hyperventilatie echter zeer zeldzaam zijn.