Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik kan terug vrij ademhalen!
 • Chronische last met ademhalen verdwenen in 2 maanden
Meer info

Bachbloesem MIX 84 helpt je om vrijer adem te halen

 • spanningen te minderen
 • emoties te balanceren
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bachbloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over hyperventilatie en / of hyperventileren duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat is een differentiaaldiagnose in het licht van hyperventilatie

Eenvoudig uitgelegd betekent een differentiaaldiagnose een diagnose waarbij meerdere ziekten het ziektebeeld (zoals hyperventilatie bijvoorbeeld) kunnen verklaren. Men spreekt ook soms van een diacrise. En eigenlijk is een differentiaaldiagnose niet het juiste woord, maar moet het een differentiële diagnose zijn. 

Een differentiaaldiagnose is dus een soort voorlopige diagnose. Een patiënt heeft een aantal klachten. Het probleem is dat deze klachten onderdeel kunnen zijn van meerdere ziekten. Op die manier kan de dokter nog niet meteen een diagnose stellen. Verder onderzoek moet dan uitwijzen welke diagnose wel de precieze diagnose is. Bij hyperventilatie, en vooral bij chronische hyperventilatie, komt het heel vaak voor dat de symptomen niet direct naar hyperventilatie verwijzen. Om van een differentiaaldiagnose over te gaan naar een definitieve diagnose moet men de anamnese (voorgeschiedenis) van de patiënt uitpluizen. Hier vindt men vaak aanwijzingen om zich te richten naar één bepaalde ziekte.

 

Hyperventilatie en een differentiaaldiagnose

Hyperventilatie (vooral chronische) kan zoveel klachten met zich meebrengen dat men omzeggens altijd een differentiaaldiagnose moet stellen alvorens men kan overgaan tot de zekerheid dat het om hyperventilatie gaat. De klachten die met hyperventilatie gepaard gaan, en kunnen doen denken aan andere aandoeningen dan hyperventilatie zijn: een wazig zicht, zich duizelig voelen, een beklemmend gevoel en tintelingen. Het wazig zicht en de duizeligheid doen al vaak iets vermoeden in de richting van epilepsie. Het beklemmend gevoel brengt de patiënt vaak nodeloos richting cardiologie en de tintelingen doen eerder aan een neurotische aandoening denken.

Het typerende voor de klachten van chronische hyperventilatie is dat deze nooit dermate ernstig zijn dat een arts deze als ernstig aanziet. Dit kan voor de persoon met chronische hyperventilatie zeer frustrerend werken. Vooral omdat men het gevoel krijgt dat de omgeving niet meer gelooft in de klachten, denkt men na verloop van tijd zelf dat er eigenlijk niets aan de hand is. En dat kan in het geval van chronische hyperventilatie zeker niet gezegd worden. 

 

Van differentiaaldiagnose naar echte diagnose bij hyperventilatie

Het is uiteraard niet de bedoeling dat een arts blijft hangen aan een differentiaaldiagnose, maar uiteindelijk de echte diagnose kan stellen voor hyperventilatie. Wat zijn nu de meest voorkomende symptomen die uiteindelijk doen besluiten dat men de diagnose hyperventilatie kan stellen?

1. Benauwdheid en een beklemmend gevoel in de borstreek,

2. Hartkloppingen,

3. Het gevoel dat men te weinig lucht heeft,

4. Tintelende vingers,

5. Klam gevoel,

6. Duizeligheid, het gevoel dat men gaat flauw vallen.

7. Een wazig zicht.