Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Pijn tussen de schouderbladen en hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Het verband tussen pijn tussen de schouderbladen en hyperventilatie

Pijn tussen de schouderbladen kan verklaard worden door hyperventilatie. Dit is echter lang niet de enige reden waarom iemand vaak geconfronteerd wordt met een krampachtige stekende pijn tussen de schouderbladen.

Als je geen verklaarbare reden vindt voor de pijn die je soms gewaar wordt tussen je schouderbladen, dan wordt het tijd om eens te denken aan chronische hyperventilatie. Bij chronische hyperventilatie is men eigenlijk onbewust de ganse dag door verkeerd aan het ademen. Hierdoor ontstaan hyperventilatie-klachten. Deze zijn uiteraard niet zo hevig als de klachten bij een acute aanval. Om die reden wordt chronische hyperventilatie dan ook heel vaak te laat herkend.

 

Pijn tussen de schouderbladen: niet alleen door hyperventilatie

Als iemand regelmatig geconfronteerd wordt met pijn tussen de schouderbladen, dan wijst dit niet zonder meer op hyperventilatie. Er zijn tal van andere redenen waarom iemand last kan hebben van een pijnlijk gevoel tussen de schouderbladen:

1. Men heeft een verkeerde houding. Mensen die voortdurend auto rijden, voor een beeldscherm zitten, een slechte zithouding hebben of vaak overdreven krachten moeten uitoefenen, kunnen eveneens last hebben van pijn tussen de schouderbladen.

2. Door het gekneld zitten van bepaalde zenuwen kan men eveneens last hebben van pijn tussen de schouderbladen.

3. Als de pijn tussen de schouders zich voornamelijk langs de linkerhelft situeert, dan is het tijd om ernstige onderzoeken te laten doen. De kans is groot dat de pijn dan voortvloeit uit problemen met het hart.

4. Pijn tussen de schouderbladen kan ook door de longen veroorzaakt worden. Een longembolie, een longontsteking, een bronchitis of astma gaan doorgaans gepaard met een pijnlijk gevoel tussen de schouderbladen.

5. Een verstoring in de productie van hormonen (door de bijnier, de schildklier, de alvleesklier) kan er toe leiden dat men pijn krijgt tussen de schouderbladen.

6. Problemen met de gewrichten kunnen eveneens aan de basis liggen van pijn tussen de schouderbladen.

7. In diezelfde zin kan meteen ook reuma vermeld worden.

8. Problemen met de ruggengraat of wervels kunnen er voor zorgen dat men een verkeerde houding  begint aan te nemen wat er voor zorgt dat men pijn zal krijgen tussen de schouderbladen.

9. Het lijkt op het eerste zicht vreemd, want de maag en de schouders zijn niet meteen buren, maar toch kunnen maagklachten voor pijn tussen de schouderbladen zorgen. Een slecht functionerende maag kan voor maagzuur zorgen. Precies dat zuur zorgt er voor dat er een pijn ontstaat tussen de schouderbladen.

10. De dooddoener bij alle problemen: stress. Toch kan men er niet omheen dat situaties die stress opleveren (angst, overspannen zijn, ruzies,…) zich gaan projecteren op de spieren en gewrichten.

 

Andere artikelen
Top van de pagina