Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

De pijn bij een aanval van hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wat is een aanval van hyperventilatie en welke pijn brengt dit mee?

Een aanval van hyperventilatie is niet alleen een heel beangstigende belevenis, het brengt ook nog een massa pijn met zich mee.

Hyperventilatie ontstaat als de verhouding tussen zuurstof en koolzuurgas in het bloed verstoord geraakt. Dit kan gebeuren door situaties van stress, oververmoeidheid, angst, frustratie,… Door deze psychisch belastende situaties gaat men onbewust te snel en/of te diep ademen. Het gevolg hiervan is dat de balans tussen zuurstof en koolzuurgas uit evenwicht geraakt. Ons lichaam wilt ons hiervan op de hoogte brengen. Helaas heeft het hiervoor maar één mogelijkheid: een aanval van hyperventilatie.
Op zich is zo’n aanval ongevaarlijk. Maar dat houdt niet in dat een aanval van hyperventilatie een zeer vervelende zaak is. Omwille van het feit dat zo’n aanval heel beangstigend is, willen heel wat mensen dergelijke aanval vermijden.

Tijdens een aanval van hyperventilatie heeft men allerlei soorten pijnen:
- een drukkend en beklemmend gevoel op de borst. Men beschrijft het dat het lijkt alsof er een olifant boven op je gaat staan.
- een tintelend gevoel in de vingers en voeten.
- hartkloppingen.

Deze tekenen zijn niet levensbedreigend, maar wel heel erg vervelend en een vorm van pijn.

 

Pijn na een aanval van hyperventilatie

Ook na een aanval van hyperventilatie merkt men dat er bepaalde pijnen optreden. Iemand die een aanval van hyperventilatie heeft gehad, krijgt na de aanval dikwijls hevige hoofdpijn. Ook buikpijn en diarree zijn een vorm van ongemak die na een aanval van hyperventilatie optreden. Ten slotte merkt men ook dat iemand na een aanval van hyperventilatie dikwijls spierpijnen ervaart die te vergelijken zijn met de pijnen die men ervaart tijdens griep.

 

Hoe omgaan met hyperventilatie en de pijn?

Iemand die ooit een aanval van hyperventilatie en de daarmee gepaard gaande pijn heeft ondervonden, kan bevestigen dat men dit liefst niet opnieuw meemaakt. Aangezien een aanval van hyperventilatie doorgaans ontstaat door negatieve gevoelens zoals stress, woede, angst of frustratie; is het noodzakelijk dat men eerst de oorzaak van deze negatieve gevoelens kent. Wat veroorzaakt die stress? Wordt men door het werk onder stress gezet of is deze stress familiaal? Wie of wat veroorzaakt woede, angst of frustratie? Als men hierop een antwoord kan geven, dan is de eerste stap gezet naar het verlost geraken van hyperventilatie. Toch zijn deze oorzaken vaak onbewust aanwezig. Dat houdt in dat het heel moeilijk is om de echte oorzaak op te sporen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina