Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hoe kan je hyperventilatie verhelpen?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom hyperventilatie verhelpen?

Ook al is een aanval van hyperventilatie op zich ongevaarlijk, toch willen de meeste mensen dit verhelpen. Een aanval van hyperventilatie is zo angstwekkend en zorgt voor zoveel paniek, dat men er alles wilt aan doen om dergelijke aanval niet meer mee te maken.

Hyperventilatie ontstaat als gevolg van een foutieve manier van ademen. Bij het ademen nemen we zuurstof op bij het inademen. De gebruikte zuurstof is koolzuurgas en dat is wat we uitademen. De verhouding tussen deze twee  gassen in het bloed is normaal gezien in evenwicht. Maar als we te snel en /of te diep beginnen ademen zonder dat het nodig is geraakt die balans uit evenwicht. Het lichaam wilt ons hiervan op de hoogte brengen met een aanval van hyperventilatie.

 

Middeltjes om een aanval van hyperventilatie te verhelpen

Een aanval van hyperventilatie is zo ingrijpend, dat de meeste mensen zo’n aanval willen verhelpen.
Een mogelijkheid om een aanval af te blokken, is je concentratie verleggen als je een aanval voelt opkomen. Als je voelt dat je gaat hyperventileren, begin dan iets te zingen, zeg een gedichtje op of begin luidop voor te lezen uit een boek. Op die manier gaat je aandacht van de aanval weg en is de kans groot dat je vanzelf op een juiste manier begint te ademen.

Is het niet gelukt om de aanval af te blokken, dan kan je deze aanval stoppen door rustig en ritmisch te beginnen ademen. Dit doe je best door de neus, waarbij je in drie tellen inademt, de adem even vasthoudt en dan in zes tellen rustig uitademt. De kans dat de aanval zal overgaan, is zeer groot.
Lukt dit alles nog niet, dan kan een plastic zak soelaas bieden. Door in een plastic zak in en uit te ademen, krijgt men de balans tussen zuurstof en koolzuurgas weer in evenwicht en gaat de aanval over.

Men moet er zich wel van vergewissen dat het effectief om een aanval van hyperventilatie gaat. Hiervoor laat men zich best door een arts onderzoeken, zodat kan uitgesloten worden dat er iets anders aan de hand zou zijn in plaats van hyperventilatie.

 

Hyperventilatie verhelpen: voorkomen is beter dan genezen

Een aanval van hyperventilatie verhelpen, houdt in dat je de echte oorzaak aanpakt. Heel vaak is de echte oorzaak te vinden in één of andere negatieve emotie. Je leeft al een hele poos onder stress bijvoorbeeld, je bent angstig, je hebt ergens verdriet om dat niet verwerkt is, je bent om iets gefrustreerd. Het zijn allemaal factoren die op langere termijn hyperventilatie kunnen veroorzaken. Deze negatieve emoties onderdrukken heeft niet veel zin. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina