Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hoe kan je hyperventilatie tegengaan?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hyperventilatie: geen medicijn om dit tegen te gaan

Er bestaan geen medicijnen die je echt kunnen helpen om aanvallen van hyperventilatie tegen te gaan.
Een aanval van hyperventilatie ontstaat doorgaans door stress of onverwerkte emoties. Kortom, negatieve gevoelens en situaties die vaak maanden en zelfs jaren lang aan een mens knagen, kunnen na verloop van tijd zo zwaar beginnen wegen dat er aanvallen van hyperventilatie kunnen ontstaan.

Soms wordt dit behandeld met antidepressiva of met kalmeringsmiddelen. Toch horen bij deze medicijnen enige bedenkingen. Zowel antidepressiva als kalmeringsmiddelen zullen de negatieve emoties wel onderdrukken. Hierdoor zullen de aanvallen van hyperventilatie verminderen. Maar van zodra men stopt met het nemen van deze middelen steken de aanvallen opnieuw de kop op. Naast het feit dat deze medicijnen niet echt geholpen hebben bij hyperventilatie, is er ook nog het feit dat deze medicijnen niet zonder risico zijn en vaak bijwerkingen vertonen.

 

Therapie om hyperventilatie tegen te gaan

Het volgen van een therapie kan ook helpen om hyperventilatie tegen te gaan. Zo’n therapie kan op twee manieren gezien worden. Men kan therapie volgen om de stress en de negatieve emoties in bedwang te houden. Daarnaast kan ook een ademhalingstherapie gevolgd worden waarbij men leert om op de juiste manier te ademen. Ook kan in een therapie geleerd worden hoe men een aanval die men voelt opkomen kan afblokken. Door zich bijvoorbeeld te concentreren op iets anders, te beginnen zingen, te beginnen wandelen en zo kan men vaak een opkomende aanval tegenhouden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina