Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

De hele dag hyperventilatie: chronische hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wat als men de hele dag hyperventilatie heeft?

Van iemand die de ganse dag door hyperventilatie heeft, zegt men ook wel dat die persoon lijdt aan chronische of latente hyperventilatie.

Hyperventilatie is geen ziekte, het is eerder een symptoom dat er op wijst dat men op een verkeerde manier in- en uitademt. Als we inademen nemen we zuurstof op, die zuurstof wordt door ons lichaam gebruikt om ons te laten denken, bewegen,… Wat overblijft is koolzuurgas. Dit is een afvalstof. Normaal gezien is de hoeveelheid zuurstof en koolzuurgas in het bloed in balans. Maar als men verkeerd ademt geraakt de balans uit haar evenwicht en dan ontstaat een aanval van hyperventilatie.

 

Acute hyperventilatie: niet de hele dag door.

Het meest gekend is een aanval van acute hyperventilatie, die men liefst niet de hele dag door heeft. Dit omdat de symptomen van een aanval van acute hyperventilatie vrij hevig (maar ongevaarlijk) zijn. Men krijgt hartkloppingen, men gaat transpireren en er ontstaat een beklemmend gevoel op de borstkas. Deze symptomen doen sterk denken aan een hartaanval, wat voor en zeer angstig gevoel zorgt. Doorgaans houdt een aanval van acute hyperventilatie vrij vlug op. Men zal zich dan wel heel moe voelen, maar uiteindelijk is er niets gevaarlijks gebeurd.

 

Chronische hyperventilatie: wel de hele dag door.

Bij chronische hyperventilatie heeft men de hele dag door, 24 uur op 24, hyperventilatie. Deze vorm van hyperventilatie komt veel meer voor dan de acute vorm, maar is veel minder gekend omdat de symptomen veel minder duidelijk aanwezig zijn.

Bij chronische hyperventilatie heeft men vage klachten die echter wel voortdurend aanwezig zijn. Het duurt daarom doorgaans een hele poos vooraleer men de diagnose chronische of latente hyperventilatie stelt. Aangezien het zo lang duurt, is het voor de mensen die aan chronische hyperventilatie heel lastig. Vaak worden zij niet meer au serieux genomen en gaan zij na verloop van tijd zelfs van zichzelf denken dat ze hun klachten inbeelden.

 

De klachten van chronische hyperventilatie, de hele dag door

De klachten die iemand met chronische hyperventilatie ervaart, heeft die persoon de hele dag door. De klachten zijn te vergelijken met die van acute hyperventilatie maar minder ernstig. Meestal voelt men zich ijl in het hoofd en heel moe. Logisch, aangezien de hersenen constant iets te weinig zuurstof krijgen. Niet dat dit gevaarlijk is, maar het is wel ontzettend vervelend voor wie er mee te maken heeft. Ook zal iemand met chronische hyperventilatie meer melkzuur produceren, zodat deze personen veel last hebben van stramme spieren.

 

Andere artikelen
Top van de pagina