Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hyperventilatie begeleiden in een centrum

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hoe wordt hyperventilatie in een centrum behandeld?

Wie ooit een aanval van hyperventilatie meemaakte, zal maar al te graag dit verschijnsel laten behandelen in een centrum. Vooral een aanval van acute hyperventilatie kan zeer beangstigend zijn, zowel voor de persoon die de aanval heeft als voor de omgeving. Chronische of latente hyperventilatie komt nog meer voor dan acute hyperventilatie, maar deze vorm is minder gekend. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de symptomen minder duidelijk aanwezig zijn.

Hyperventilatie is zeker geen ziekte of een aandoening. Het is eigenlijk een symptoom dat optreedt bij een situatie van paniek. Men vermoedt dat er in de hersenen een soort waakhond zit die wakker wordt als de balans tussen zuurstof en koolzuurgas verstoord geraakt. Dit lokt dan de symptomen uit die typisch zijn voor een aanval van hyperventilatie.

Er bestaan centra die de mensen helpen om beter om te gaan met angst en paniek. Zo’n centrum wordt vaak een angstcentrum genoemd. Via een trainingsprogramma leren mensen omgaan met emotionele problemen zoals depressies, twijfels, schuldgevoelens, agressie en zo meer. Deze behandelingen gebeuren vaak na doorverwijzing via een arts.

 

Andere artikelen
Top van de pagina