Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hulpmiddelen bij hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom hulpmiddelen zoeken bij een aanval van hyperventilatie?

Mensen die geregeld geconfronteerd worden met een aanval van hyperventilatie, zullen maar wat graag hulpmiddeltjes leren kennen om hen van die aanvallen af te helpen.
Alvorens hulpmiddelen te gaan zoeken, is het goed om weten dat aanvallen van hyperventilatie:
1. Niet gevaarlijk zijn,
2. Geen ziekte of een aandoening zijn,
3. Niet met medicijnen kunnen verholpen worden.

Ook al zijn deze stellingen meer dan geruststellend, toch zal iemand die meermaals last heeft van aanvallen van hyperventilatie wel willen af geraken van dit vervelend fenomeen. Want hoe ongevaarlijk deze aanvallen zijn, vervelend en beangstigend zijn ze des te meer.

Aanvallen van hyperventilatie kunnen dermate inwerken op de psyche van iemand, dat net de angst voor die aanvallen een aanval zou kunnen uitlokken. Ook dit is een reden waarom mensen maar al te graag hulpmiddelen kennen om aanvallen van hyperventilatie af te blokken.

 

Welke hulpmiddelen tegen aanvallen van hyperventilatie zijn er?

Zoals reeds gemeld, kunnen medicijnen niet als hulpmiddel tegen hyperventilatie gebruikt worden. Dat houdt echter niet in dat er niet een aantal zaken zijn die je kan doen tegen hyperventilatie.
Eerst en vooral zou de oorzaak van de aanvallen moeten gezocht worden. Dikwijls worden aanvallen van hyperventilatie veroorzaakt door overdreven blootstelling aan stress, oververmoeidheid en emoties die niet correct verwerkt zijn. Als deze oorzaken niet aangepakt worden, kan men moeilijk de aanvallen van hyperventilatie tegengaan. 

Wat men ook zeker en vast kan doen, is zorgen voor een gezonde levensstijl. Naast een gezonde voeding is gezond bewegen zeer essentieel in de strijd tegen hyperventilatie. Het is zeer aanlokkelijk om zich heel rustig te gaan houden als men vaak last heeft van hyperventilatie. Maar niets is meer nefast om hyperventilatie tegen te gaan dan beweging te verwaarlozen. Door aan sport te doen en regelmatig te bewegen vergroot de longcapaciteit en dat is natuurlijk zeer positief in de strijd tegen hyperventilatie.

Verder zijn maatregelen zoals een goede nachtrust, vermijden van stress, regelmatige ontspanning en een gezonde leefomgeving niet alleen positief om hyperventilatie te vermijden, maar positief in om het even welke omstandigheden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina