Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hulp van een psycholoog in de behandeling van hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hoe kan een psycholoog helpen bij hyperventilatie?

Een aanval van hyperventilatie heeft doorgaans als onderliggende oorzaak één of andere negatieve emotie. In die zin zou men met behulp van een psycholoog iets kunnen doen tegen hyperventilatie.
Hyperventilatie ontstaat als mensen verkeerd gaan ademen. Verkeerd ademen betekent dat men te snel en/of te diep ademt op een moment dat dit niet nodig is. Soms is het nodig dat men snel of diep gaat ademen. Als men bijvoorbeeld een fysieke inspanning aan het leveren is moet men anders gaan ademen omdat de spieren meer zuurstof verbruiken en bijgevolg ook meer afvalstof (koolzuurgas) zullen afgeven. Als men echter te snel of te diep ademt zonder dat dit nodig is, dan ontstaat er een probleem. Het lichaam neemt veel zuurstof op die niet gebruikt wordt (want de spieren leveren geen inspanning). Dat impliceert dat de balans tussen zuurstof en koolzuurgas uit evenwicht geraakt. Om ons hiervan op de hoogte te brengen organiseert het lichaam een aanval van hyperventilatie.

 

Bij een psycholoog om hyperventilatie aan te pakken

Als iemand vaak last heeft van hyperventilatie dan kan het aangewezen zijn dat men de hulp inschakelt van een psycholoog. Alvorens men in zee gaat met een psycholoog vraagt men dan wel best na in hoeverre deze persoon ervaring heeft met hyperventilatie. Naast een psycholoog kan ook een kinesitherapeut heel veel hulp bieden. Deze zal zich dan voornamelijk richten op de manier van ademhalen, terwijl de psycholoog samen met u op zoek zal gaan naar de eigenlijke oorzaak van de hyperventilatie. Heel veel mensen zijn zich niet bewust van de negatieve emoties waaronder zij dagelijks gebukt gaan. Situaties van stress op het werk zijn vaak heel geleidelijk opgebouwd, zodat men het niet echt door heeft dat men onder stress leeft. Gevoelens van woede, ontgoocheling of frustratie beginnen misschien heel lichtjes, maar woekeren stilletjes verder en voor men het weet zijn deze gevoelens een metgezel geworden. Een psycholoog zal samen met u zoeken naar wie of wat die negatieve gevoelens veroorzaakt hebben.

 

Andere artikelen
Top van de pagina