Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een cursus volgen rond hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Bestaat dat, een cursus omtrent hyperventilatie?

Wie hyperventilatie heeft, kan daaromtrent een cursus volgen om te leren op de juiste manier te ademen.
Uiteraard bestaan er ook tal van voordrachten die handelen over de oorzaak van hyperventilatie, hoe men moet omgaan met hyperventilatie en zo meer.
In allerlei boeken kan men ook heel wat informatie vinden omtrent hyperventilatie.
Wie opteert voor het volgen van een cursus om hyperventilatie te bestrijden, zal in die cursus leren hoe men baas wordt over de eigen ademhaling.

 

Zin en onzin van een cursus over hyperventilatie

In een cursus over hyperventilatie leert u controle krijgen op uw ademhaling. U leert er ook hoe het komt dat uw foutieve ademhaling een aanval van hyperventilatie uitlokt. Heel wat cursisten ervaren dergelijke cursussen als heilzaam en stellen vast dat door het volgen van de cursus men de aanvallen van hyperventilatie onder controle krijgt. Het grote pluspunt aan deze cursussen is dat men de hyperventilatie de baas wordt zonder dat men er medicijnen moet bij gebruiken.

Echter, de ademhaling onder controle krijgen kan men ook aanleren bij een therapeut. Meerdere kinesisten zijn gespecialiseerd in het correct leren ademen. Op die manier hoeft men geen cursus te volgen om de hyperventilatie (of beter gezegd de foutieve ademhaling) onder controle te krijgen.
En wat meer is, door het volgen van een cursus leert men inderdaad wel de ademhaling onder controle te houden. Maar daarmee is de onderliggende oorzaak van de hyperventilatie nog niet opgelost. De foutieve ademhaling en daarmee gepaard gaande aanval van hyperventilatie is eigenlijk maar het topje van de ijsberg. Onder water schuilt nog veel meer wat tot die hyperventilatie leidt. Heel vaak ontstaat hyperventilatie door een blootstelling aan stress of door het niet verwerkt hebben van bepaalde emoties.

Stel dat je hyperventileert door een teveel aan stress. Je volgt een cursus om je ademhaling onder controle te krijgen met als gevolg dat je de stress beter aan kan. Je lichaam wordt dus blijvend aan een negatieve factor blootgesteld. Je kan het vergelijken met onkruid wegnemen zonder de wortel weg te nemen. Door de wortel intact te houden, zal er een nieuwe plant de kop opsteken die nog veel sterker zal zijn dan de eerste.

 

Andere artikelen
Top van de pagina