Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een forum over hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom een forum over hyperventilatie?

Wie regelmatig een aanval van hyperventilatie heeft, heeft vermoedelijk wel nood aan een forum waar men ervaringen omtrent de aanvallen kan uitwisselen. Waarom is dit zo?

1. Een aanval van hyperventilatie is een bangelijke aangelegenheid. Over de angstige momenten die men doorstaat tijdens zo’n aanval wilt men van gedachten wisselen. Die gedachtenwissel wilt men zowel met professionele hulpverleners doen als met de omgeving.

2. Van zodra de omgeving weet dat een aanval van hyperventilatie eigenlijk niet gevaarlijk is, neemt de interesse van de omgeving sterk af. Ofwel luistert men nog naar de ervaringen van de hyperventilant omdat men zich verplicht voelt, ofwel negeert men de hyperventilant helemaal.

3. De professionele hulpverlener kan niet veel doen aan een aanval van hyperventilatie. Eigenlijk is er een dieperliggende oorzaak voor deze aanvallen. En zonder deze oorzaken aan te pakken, kan men niet veel hulp bieden.

Om deze redenen hebben mensen die regelmatig last hebben van een aanval van hyperventilatie vaak behoefte aan een forum. Zijzelf weten wat ze doormaken, ondervinden hoe de omgeving hen niet au serieux neemt en ervaren dat hulpverleners hen niet echt verder kunnen helpen. Hoe geraakt men dan nog zijn verhaal kwijt? Juist, via een forum.

 

Wat leer je over hyperventilatie in een forum?

Als men een forum over hyperventilatie leest, dan ervaart men dat er heel wat mensen bang zijn over deze hyperventilatie. Overal wordt er wel gezegd dat het ongevaarlijk is, maar de aanval op zich is uiterst beangstigend. Niemand is om zo’n aanval gelukkig. Men wilt dit kwijt geraken, alleen weet men niet altijd hoe. Het is inderdaad zo dat men eerst en vooral de oorzaak dient aan te pakken. Niet zelden liggen stress, oververmoeidheid of onverwerkte emoties aan de basis van een aanval van hyperventilatie. Door deze factoren uit te schakelen of er mee te leren leven, kan men de aanvallen van hyperventilatie tegen gaan.

 

Een reactie uit een forum over hyperventilatie

Hierbij kan u een reactie uit een forum lezen van iemand die vaak last had van aanvallen van hyperventilatie. Hilde schrijft:

Ik was bij de familie gekend als degene die feestjes verpest met mijn aanvallen van hyperventilatie. Ik had inderdaad op ieder familiefeestje prijs: een aanval van hyperventilatie kwam opzetten en de sfeer was weg. Het was ondertussen zo erg geworden dat niemand nog geloof hechtte aan mijn hyperventilatie. Aanstellerij, zo klonk het. Tot ik bachbloesems probeerde. Mijn eerste idee was: het zal wel iets alternatiefs zijn zeker. Maar anderzijds dacht ik ook: baat het niet dan schaadt het niet. Schaden doen bachbloesems zeker niet, maar baten doen zij wel. Het is ondertussen al ver vervlogen tijd dat ik nog hyperventileerde.