Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een onregelmatige hartslag en hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Een onregelmatige hartslag als teken van hyperventilatie

Een onregelmatige hartslag is één van de tekenen van iemand die lijdt aan hyperventilatie. Een onregelmatige hartslag wordt in de volksmond eerder als hartkloppingen bestempeld. Deze hartkloppingen kunnen veroorzaakt worden door hyperventilatie en door stress.

Een normale hartslag telt ongeveer 70 slagen per minuut. Men spreekt van een onregelmatige hartslag als dit aantal plotseling en zonder aanwijsbare redenen sneller wordt.

Als het aantal slagen stijgt omwille van een inspanning, dan is er natuurlijk niets aan de hand. Als het hart echter sneller begint te slaan zonder dat er iets aanleiding toe geeft (een inspanning, gevaar,…) dan is er wel iets aan de hand. In de eerste plaats voelt de patiënt zich hier zeer ongemakkelijk bij. Daarnaast moet men er van uitgaan dat hartkloppingen niet altijd ongevaarlijk zijn.

Een onregelmatige hartslag of hartkloppingen duurt meestal maar enkele minuten. Net zo onverwacht als de onregelmatige hartslag is opgedoken, verdwijnt deze ook weer. Toch is het goed om er stil bij te staan waar die onregelmatige hartslag vandaan komt.

 

Onregelmatige hartslag: oorzaak en gevolg van hyperventilatie

Vreemd genoeg kan een onregelmatige hartslag gezien worden als oorzaak maar ook als gevolg van een aanval van hyperventilatie. Een onregelmatige hartslag kan de oorzaak zijn van hyperventilatie omwille van de angst dat deze hartkloppingen met zich mee brengen. Men krijgt hartkloppingen, hierdoor ontstaat angst en door de angst begint men foutief te ademen. Op die manier kan een aanval van hyperventilatie ontstaan.

Anderzijds kan het ook zijn dat er een aanval van hyperventilatie is. Eén van de tekenen van zo’n aanval zijn hartkloppingen. In die zin is een onregelmatige hartslag een gevolg van hyperventilatie.

 

Wat doe je tegen hyperventilatie en een onregelmatige hartslag?

Om iets te ondernemen tegen hyperventilatie en meteen tegen een onregelmatige hartslag, moet je in de eerste plaats de effectieve oorzaak van de problemen vaststellen.
Hyperventilatie ontstaat doorgaans door negatieve emoties zoals stress, vermoeidheid, woede, frustratie, ontgoochelingen, verdriet,… Het is dus belangrijk om deze emoties efficiënt aan te pakken.

 

Andere artikelen
Top van de pagina