Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een hoge bloeddruk als gevolg van hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hyperventilatie: onschuldig; hoge bloeddruk: opgelet

Een gevolg van een aanval van hyperventilatie kan zijn dat men een hoge bloeddruk heeft. Een aanval van hyperventilatie is op zich ongevaarlijk. Maar de redenen waarom men begint te hyperventileren en de gevolgen van het hyperventileren zijn minder onschadelijk.

Als oorzaak van hyperventilatie kan men doorgaans iets vinden in situaties van stress, overspannen zijn, leven met emoties die onvoldoende verwerkt zijn. Op zich is het ongezond om met dergelijke psychische problemen te leven. Anderzijds is één van de gevolgen van hyperventilatie een verhoogde bloeddruk. Dat dit ongezond is, hoeft geen uitleg. Kort gezegd kan men stellen dat de aanval van hyperventilatie, hoe ernstig dit ook lijkt, al bij al iets onschuldig is. Zo’n aanval geeft geen blijvende schadelijke gevolgen. De redenen waarom men zo’n aanval doet daarentegen zijn minder onschuldig en dienen behandeld te worden.

 

De link tussen een hoge bloeddruk en hyperventilatie

Wat is nu de reden dat mensen die vaak last hebben van hyperventilatie ook geconfronteerd worden met een te hoge bloeddruk? Het antwoord is in één woord samen te vatten: stress. Hyperventilatie kan veroorzaakt worden wanneer men een lange(re) periode blootgesteld is aan stress. Extreem hoge verwachtingen op het werk, problemen in familiaal verband of eenvoudig weg de dingen niet meer aan kunnen zijn voldoende om een aanval van hyperventilatie uit te lokken.

Waar krijgt een mens een hoge bloeddruk van? Eén van de redenen kan zijn dat men ongezond eet en dat men te weinig beweegt; maar een reden die zeker even belangrijk is, is dat mensen te gejaagd leven. Men loopt zichzelf voorbij, leeft met overvolle agenda’s en momenten van complete ontspanning ontbreken. Ook dit kan een reden zijn dat men een te hoge bloeddruk heeft. Met deze is de link tussen een hoge bloeddruk en hyperventilatie gelegd.

 

Wat te doen tegen hoge bloeddruk en hyperventilatie?

Als je last hebt van een hoge bloeddruk en van hyperventilatie, dan moet je daar iets tegen ondernemen. De hyperventilatie op zich mag dan wel onschuldig zijn, het is zeker geen aangenaam gegeven om mee door het leven te stappen. Daarom is het heel belangrijk om iets te ondernemen tegen de aanvallen van hyperventilatie en tegen de hoge bloeddruk. Simpelweg een pilletje nemen omdat de bloeddruk zou verlagen, is te kort door de bocht.

Het is van belang dat men nagaat wat die hoge bloeddruk precies veroorzaakt. Dit kan een slechte voedingswijze zijn, maar als je samen met een hoge bloeddruk ook vaak last hebt van hyperventilatie, dan moet de zoektocht zich meer richten op de stressfactor. Vraagt het werk teveel van u? Doet u uw werk nog graag? Loopt familiaal alles naar wens? Er zijn tal van redenen die stress kunnen uitlokken met hoge bloeddruk en hyperventilatie tot gevolg. Probeer in de eerste plaats de schuldige op dit vlak te leren kennen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina