Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hyperventilatie ontmaskerd: een handleiding

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hyperventilatie ontmaskerd: een adembenemend boek

Hyperventilatie ontmaskerd is een boek van Chris Lenaerts. Het is geen wetenschappelijk werk vol met ingewikkelde theorieën, maar een handig en begrijpelijk werk dat zeer geschikt is voor iedereen die met hyperventilatie te maken heeft. Chris Lenaerts is een kinesiste die in 1975 afstudeerde in Gent. Zij heeft in haar zelfstandige praktijk heel wat ervaring opgedaan op enkele specifieke vlakken. Zo is zij onder andere heel erg gespecialiseerd in therapie voor hyperventilatie en in relaxatietechnieken. In 2005 schreef zij het boek hyperventilatie ontmaskerd.

 

Wat leer je uit het boek hyperventilatie ontmaskerd?

In het boek hyperventilatie ontmaskerd leer je in de eerste plaats dat hyperventilatie geen ziekte is. Om die reden zijn er dan ook geen medicijnen die specifiek kunnen aangewend worden in de behandeling van hyperventilatie. Hyperventilatie is een angst- of spanningssyndroom. Het is een gevolg van een te lange blootstelling aan spanningen. Hierdoor geraakt het lichaam uitgeput. Met een aanval van hyperventilatie schreeuwt het lichaam om rust en om de levensstijl aan te passen. Hyperventilatie is dus geen ziekte op zich, maar een oproep van het lichaam om het vooral kalmer aan te doen. 

In haar boek wordt niet alleen uitvoerig beschreven wat hyperventilatie is, maar ook hoe je als patiënt door het ombuigen van je gedachten er zelf voor kan zorgen dat de aanvallen van hyperventilatie drastisch afnemen. Zij beschouwt hyperventilatie als iets wat veroorzaakt wordt door perfectionisme. Als men hoge eisen aan zichzelf stelt die men na verloop van tijd niet kan behalen, is het logisch dat hyperventilatie ontstaat. 

Aangezien de schrijfster zelf hyperventilatie heeft overwonnen, zorgt dit boek als een steun voor hyperventilanten. Men leert er in hoe men op een aanval moet reageren en hoe men er kan tegen in gaan. 

 

Hyperventilatie ontmaskerd: niet alleen voor mensen met hyperventilatie.

Het boek hyperventilatie ontmaskerd is niet alleen geschikt voor mensen die last hebben van aanvallen van hyperventilatie. Ook mensen met stotterproblemen, CVS, anorexia, burnout of andere psychosomatische aandoeningen (zoals maagzweren bijvoorbeeld) kunnen veel steun en praktische raadgevingen vinden in het boek.

Ook aan artsen, kinesitherapeuten of verpleegkundigen die met de problematiek van hyperventilatie te maken hebben, doen er goed aan om dit zeer vlot leesbare boek door te nemen. 

Het boek is uitgegeven bij Roularta. Het telt 269 pagina’s die allemaal heel vlot leesbaar zijn. Er is zeker geen medische scholing nodig om het boek te begrijpen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina