Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Lichamelijke inspanning is goed bij hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De strijd tegen hyperventilatie: lichamelijke inspanning leveren

Het leveren van lichamelijke inspanningen in de vorm van sporten is sterk aan te raden voor mensen met hyperventilatie. Ook al zullen deze mensen zich eerder geneigd voelen om zich rustig te houden, toch is dit het minst ideale wat zij kunnen doen. Sporten kan er voor zorgen dat de aanvallen van hyperventilatie sterk verminderen. En de reden hiervoor is eigenlijk niet zozeer verbazingwekkend.

Hyperventilatie ontstaat doordat er een probleem is met de ademhaling. De ademhaling houdt in dat wij via het inademen zuurstof opnemen. De zuurstof komt in de longen terecht en wordt door het bloed doorheen ons lichaam vervoerd. Spieren en organen die zuurstof nodig hebben, nemen deze zuurstof uit het bloed. Tegelijkertijd geven zij restanten van vroeger opgenomen zuurstof af in de vorm van koolzuurgas. Dat koolzuurgas verlaat ons lichaam via het uitademen. Hyperventilatie ontstaat als de balans tussen zuurstof en koolzuurgas uit evenwicht geraakt. 

 

Hoe is lichamelijke inspanning nuttig tegen hyperventilatie

Door lichamelijke inspanningen te leveren, zal men de longcapaciteit vergroten. Dank zij deze grotere longinhoud is er meer zuurstof beschikbaar, waardoor de aanvallen van hyperventilatie sterk kunnen afnemen. Het is natuurlijk van belang dat men die lichamelijke inspanningen niet meteen ten top drijft. Als men niet gewoon is van te sporten, is het sterk af te raden om meteen een marathon te gaan lopen. Het lichaam is dit niet gewoon, en dit zou meer schade dan baat opleveren. Geleidelijk aan de hoeveelheid inspanning opbouwen, is veel beter. Men mag ook niet vergeten om op te warmen. De deur achter zich dichttrekken en meteen beginnen lopen, is echt niet zo ideaal. Het is beter om eerst eventjes te wandelen tot wanneer de spieren zijn opgewarmd en dan pas beginnen met het echte werk.

 

Kan een inspanning hyperventilatie doen ontstaan?

Als een sporter zijn inspanning afsluit, dan zal deze snel ademen wat niet noodzakelijk op hyperventilatie wijst. Als het te snel ademen echter te lang duurt, dan zou dit wel kunnen wijzen op hyperventilatie. Deze aanval van hyperventilatie ontstaat echter niet door de inspanning, maar door andere redenen. Als iemand overmatig blootgesteld is aan stress, kan het gebeuren dat na een inspanning de ademhaling maar niet op peil komt. De persoon in kwestie gerust stellen en eventueel doen in- en uitademen in een zak kan de ademhaling wel terug op het normale tempo brengen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina