Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Het verhaal van iemand met hyperventilatie in de slaap

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


In wat volgt maken we kennis met een vraag van een persoon die last had van hyperventilatie in de slaap. Hoe dit komt en hoe de persoon in kwestie van het vervelende probleem af is geraakt, wordt eveneens behandeld.

 

Kan het dat ik in mijn slaap hyperventileer?

Een 45 jarige vrouw informeert of het mogelijk is dat zij in haar slaap een aanval krijgt van hyperventilatie. De dame in kwestie heeft een drukke job, waarin heel wat van haar gevraagd wordt. Anderzijds geeft zij toe dat ze wel van stress houdt. Uiteindelijk kan ze alleen maar presteren als zij onder een stevige dosis stress staat. Zij ervaart deze stress zeker niet als storend, ook al voelt ze aan zichzelf dat het binnen het bedrijf de laatste maanden de spuigaten uit loopt. Bijna wekelijks komt men met nieuwe eisen en vragen af. Toch blijft mevrouw het werk graag doen.

’s Nachts wordt zij vaak wakker, badend in het zweet en met hartkloppingen. Ook lijkt het alsof haar armen en benen ontzettend zwaar wegen. Het aantal aanvallen neemt steeds meer en meer toe en wordt bijna een ritueel van elke nacht. 

 

Ja, in de slaap kan je een aanval van hyperventilatie meemaken

Het is inderdaad mogelijk dat er een aanval van hyperventilatie in de slaap ontstaat. Tijdens de slaap worden de ervaringen van de dag verwerkt. Als er in de loop van de dag veel stress was, dan is het niet zo vreemd dat deze in de slaap moet verwerkt worden. Soms kan men echter zodanig veel stress krijgen dat deze op één nacht tijd niet allemaal kan verwerkt worden. In dat geval stapelt de onverwerkte stress zich op. En dit kan zeker tot gevolg hebben dat men in de slaap begint te hyperventileren. Het feit dat men ’s nachts hyperventileert in de slaap is een overduidelijk teken dat men het lichaam aan het overbelasten is. Ingrijpen is op dat moment noodzakelijk om erger te voorkomen.

 

Hoe hyperventilatie in de slaap kwijt geraken?

De dame in kwestie was behoorlijk geschrokken van het feit dat hyperventilatie in de slaap een signaal is dat men aan roofbouw op het lichaam doet. Zij wou dan ook meteen in actie schieten om hier iets tegen te ondernemen. In ieder geval is zij van haar probleem van nachtelijke hyperventilatie af geraakt. Hoe dan?

1. Eerst en vooral besloot zij om haar werkdag telkens af te sluiten met een uurtje sporten. Aanvankelijk ging zij om de andere dag naar de fitness, maar na een poosje was zij dagelijks een uurtje aan het trainen.

2. Op het werk zelf heeft zij besproken hoe taken meer en beter moeten gedelegeerd worden. Zij heeft duidelijk laten aanvoelen dat zij niet alle taken op zich kan nemen. Haar werkgever had hier oren naar, waardoor haar hoeveelheid stress behoorlijk verminderde.

3. Zij is er een weekendje op uit getrokken om eens diep in haar verleden te graven. Hierdoor kwam zij tot de vaststelling dat zij nooit tijd had genomen om bepaalde emoties te verwerken. Zo had ze bij het overlijden van een goede vriendin niet eens tijd genomen om verdrietig te zijn, want…. Het werk had haar nodig.

4. Zij is bachbloesems beginnen gebruiken. Bachbloesem mix 84 werd haar aanbevolen. Dank zij deze bachbloesems kan zij alles meer en beter aan en staat zij meer stil bij haar emoties.

 

Andere artikelen
Top van de pagina