Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hoe krijgt een cassette een aanval van hyperventilatie onder controle?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Aan de hand van een cassette is het mogelijk om een aanval van hyperventilatie onder controle te krijgen. Het gaat om een cassette die op zo kort mogelijke tijd de balans tussen zuurstof en koolzuurgas in evenwicht krijgt.

Door te snel of te diep te ademen verlaat er meer koolzuurgas het lichaam dan goed is, waardoor men een beklemmend gevoel op de borstkas krijgt, men voelt zich benauwd en wordt duizelig. Je hebt het gevoel in ademnood te zitten en het gevoel dat je gaat flauw vallen.

Hyperventilatie is iets wat vrouwen meestal in hun jeugd hebben en mannen eerder op middelbare leeftijd. Doorgaans is een aanval van hyperventilatie te linken aan stress. Een aanval van hyperventilatie is op zich ongevaarlijk. Toch is het voor de hyperventilant een bangelijke ervaring, die men liefst niet meemaakt.

Een aanval van hyperventilatie voelt men meestal opkomen. Men gaat zich kortademig voelen en er ontstaan tintelingen in de handen en de voeten. Het is van belang om dan zo rustig mogelijk te blijven en op een bewuste manier te gaan ademen.

 

Hoe werkt een cassette om hyperventilatie tegen te gaan?

Een cassette die hyperventilatie tegen gaat is zodanig ontworpen dat de ademhaling vrij vlug weer normaal wordt. Hiervoor werkt men met twee delen in de cassette die uit kunststof bestaan en die op elkaar aansluiten. In ieder deel zit er een labyrint van 50 kubieke centimeter waardoor men meer beheerst gaat ademen. Door langs de smalle kant van de cassette in en uit te ademen neemt men dan meer koolzuurgas in. Hierdoor stopt de aanval van hyperventilatie snel. 

Deze cassette is geen medicijn, en kan op die manier zo vaak gebruikt worden als nodig is. 

Uiteraard kan men ook een alternatief toepassen door in een plastic zak te gaan in- en uitademen. Dit zorgt er dan ook voor dat telkens opnieuw koolzuurgas wordt ingeademd, zodat de balans in orde komt. Aangezien men niet noodzakelijk rustiger gaat ademen (wat men met een cassette door het labyrint wel automatisch doet), kan het iets langer duren vooraleer de balans is hersteld.

 

De cassette tegen hyperventilatie: verder zoeken

Een cassette tegen hyperventilatie kan u goed helpen bij een aanval; maar toch moet u er bij stil staan hoe de aanval veroorzaakt wordt. Aan de basis van een aanval van hyperventilatie ligt doorgaans een situatie van stress. Het is dus niet alleen noodzakelijk om de aanval van hyperventilatie aan te pakken, maar ook de situatie die u stress bezorgt. Hiervoor kan het soms nodig zijn om professionele hulp in te roepen. 

 

 

Andere artikelen
Top van de pagina